Hitmetal breidt uit met 23.000 m² bedrijfsterrein

  • Geplaatst op
  • Door Hitmetal
Hitmetal breidt uit met 23.000 m² bedrijfsterrein

Hitmetal breidt uit met 23.000 m² bedrijfsterrein

Het Beek en Donkse bedrijf Hitmetal koopt per 1 april 2014 het bedrijfsterrein van haar voormalig zusterbedrijf Thibo Bouwstaal. Dit betreft circa 15.000 m² binnenopslag en 8000 m² buitenopslag.  Met de aankoop van dit terrein kan Hitmetal al haar activiteiten samenvoegen op eigen terrein en beschikt het nu over voldoende ruimte om haar groeiambities te verwezenlijken.

Hitmetal is een van de oudste metaalbewerkende bedrijven in Brabant. De in 1842 opgerichte ambachtelijke spijkermakerij is inmiddels een moderne producent van gepuntlast gaas, industriële bevestigers en tijdelijke en permanente hekwerken.

1. Locatie “Het is een fantastisch dag vandaag” volgens Hitmetal-directeur Ralph Beukers. “ Vanaf vandaag kunnen we al onze externe locaties op één terrein gaan onderbrengen. Op dit moment worden nog drie locaties bij derden gehuurd; zowel in Beek en Donk als in Gemert. De buitenopslag van hekwerkproducten kunnen we voortaan binnen opslaan. Dit komt de kwaliteit van de producten ten goede. De productie hekwerken van de in november 2013 overgenomen V&T te Gemert zal binnen 2 maanden verhuizen naar Beek en Donk. Alle productie en logistiek vinden dan plaats onder  één  dak.”

2. Historie De aankoop van het terrein door Hitmetal heeft een unieke historische betekenis. De huidige productiehal van Hitmetal (voorheen Thibodraad) en de aangekochte productiehal van Thibo Bouwstaal waren vroeger 1 productiehal. In 1991 heeft de toenmalige eigenaar Thibodraad gesplitst in twee bedrijven Thibodraad en Thibo Bouwstaal. De terreinen en fabriekshallen werden toen ook gesplitst. In die tijd is er een houten wand geplaatst in de fabriekshal om de 2 fabrieken te scheiden. Deze houten wand is tot op de dag van vandaag nog aanwezig. Door de sluiting van Thibo Bouwstaal in januari 2013 is het terrein leeg komen te staan. Door de aankoop zijn de twee productieruimten weer met elkaar verenigd en binnenkort zal de houten wand worden verwijderd.

3. Ontwikkeling resterend terrein Hitmetal heeft niet het gehele terrein gekocht. Er blijft nog ca. 60.000 m² onbebouwd buitenterrein over. Bij de aankoop is afgesproken dat het achterliggende terrein een ontsluiting krijgt via de Thibostraat naar de Bosscheweg. De ontwikkeling van dit achterliggende terrein wordt door RSP Makerlaars te Den Bosch begeleid.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »